IT Conference

Elementor is een drag & drop page builder-plugin, gemaakt om het bouwen van websites envoudiger en sneller te maken.

Met deze page builder bouw je in een handomdraai complexe lay-outs en  ontwerp je live responsive websites. Zonder te hoeven schakelen tussen de editor en de voorbeeldmodus.

Deze WordPress-plug-in is een alles-in-één oplossing, waarmee je elk onderdeel van je website in één enkel platform kunt beheren. Je kunt je website exact aanpassen aan jouw merk. Gebruik bewegingseffecten, meerdere lettertypen en verbeterde achtergrondafbeeldingen.

Vijf redenen waarom ik websites bouw met Elementor

Een aantal jaren geleden was het maken van een website alleen voor de echte developers. Het duurde maanden om een paar eenvoudige wijzigingen op je website bij te (laten)  werken.

Gelukkig hebben we sindsdien een lange weg afgelegd, waarbij het niet nodig is om opnieuw code te schrijven om mooie websites te bouwen. Page builders zoals Elementor maken het voor bedrijven makkelijker om elke gewenste WordPress website te maken.

Ik ontwerp en bouw uitsluitend websites voor mijn klanten (en mijzelf) met Elementor. Hierdoor zijn mijn websites onderdeel van meer dan vijf miljoen WordPress-sites die Elementor gebruiken, om inhoud en ontwerpen te maken met een visuele editor voor drag & drop.

Nadat ik Elementor nu meer dan 4 jaar gebruik, kan ik gerust stellen dat het de juiste keuze is voor mij, en belangrijker nog, voor mijn klanten. Lees hieronder meer, om meer te weten te komen over de voordelen die ik heb ontdekt nadat ik met Elementor Website Builder ben gaan bouwen.

1. Snel en eenvoudig te bouwen

De eerste reden waarom ik Elementor gebruik, om mijn websites te ontwerpen en te bouwen is simpelweg omdat het ongelooflijk efficiënt in gebruik is. In slechts één week is het mogelijk om jouw website online te hebben.

Wanneer er een nieuwe website gebouwd moet worden of wanneer een bestaande website aangepast dient te worden, is er geen lang en moeizaam proces meer wat er voor zorgt dat de website pas met een paar weken online is. Door met zo’n krachtige, intuïtieve page builder te werken, wordt het maken van een nieuwe website zo efficiënt mogelijk. En kunnen websites in een korte tijd online staan.

2. Volledige themacontrole

Terwijl sommige page builders in WordPress beperkingen hebben, heeft Elementor de perfecte oplossing ontwikkeld voor bijna alle soorten websites. Doordat Elementor deel uitmaakt van de opensourceomgeving van WordPress, zijn er honderden add-ons voor deze page builder, hierdoor kan ik alles bouwen, van dynamische inhoud tot e-commerce-integraties. Niet voor niets is Elementor één van de betere (al dan niet de beste) page builders op de markt. 

Met deze page builder kan ik de websites van mijn klanten op maat ontwerpen en visueel uitbouwen. Er zijn situaties waarbij ik af en toe aangepaste code moet gebruiken om specifieke functies toe te voegen, maar dit komt voornamelijk alleen voor bij complexe websites. Doordat we de vrijheid hebben om onze website gaande weg aan te passen, hebben we volledige controle over het ontwerp van de website.

3. Responsieve mobiele editor

Groot voordeel van Elementor is dat ik de website responsive kan maken voor ieder device. Dit houd in dat wanneer je een pagina bewerkt met Elementor, kun je deze bekijken in mobiele modus en tabletmodus, evenals in pc-/laptopmodus.

In elke responsieve modus kun je wijzigingen aanbrengen in alle delen van de pagina’s zodat ze op dat type apparaat passen. Een dergelijke tool, die op deze visuele manier wordt aangeboden, maakt dat Elementor’s Website Builder tot een van de beste ter wereld maakt.

 

 

4. WooCommerce page builder

Elementor heeft een geweldige WooCommerce Builder in hun pro-pakket. Samen met Elementor kunnen we aangepaste productpagina’s maken om de online verkoop te stimuleren dankzij een grotere winkelervaring. Geavanceerde opties voor WooCommerce-widgets zijn een andere krachtige manier om interactieve inhoud weer te geven en meer conversies te krijgen.

Het is gemakkelijk voor onze e-Commerce-klanten om wijzigingen en updates aan hun Elementor-website aan te brengen zonder te hoeven coderen. Met Elementor WooCommerce Builder kunnen we uw winkel bouwen zoals u hem ziet.

 

5. Geweldig voor SEO

Ten eerste zorgt Elementor voor dezelfde basis-SEO net als de WordPress-editor, dus er is geen verschil als het gaat om de basis-SEO-tactieken. Bovendien zijn er naast de basisdetails zoals SEO-titels en metabeschrijvingen, nog vele andere zaken die een positieve impact hebben op de SEO. Denk bijvoorbeeld aan het linkbuilding en alt-attributen.

Naarmate bezoekers zich bezighouden met uw inhoud, zullen de algoritmen van zoekmachines begrijpen dat uw website waardevol is, waardoor uw positie wordt verhoogd en uw SEO wordt verbeterd.

 

Kort samengevat

Kortom er zijn veel websitebouwers, maar als u echter streeft een goede WordPress-website te bouwen, dan is er eigenlijk maar één perfecte keuze. Al met al stelt Elementor u in staat om de exacte website te maken die u voor ogen had. De gebruiksvriendelijke interface maakt het een effectief platform voor niet-codeerders.

Bovendien werkt het team van Elementor er altijd aan om voorop te blijven lopen door vaak nieuwe functies uit te brengen. Van hele websites tot specifieke bestemmingspagina’s, het is een platform bij uitstek voor WordPress-websites.

Ben  je enthousiast en wil je zelf met Elementor aan de slag? Neem een kijkje op de website via de link hieronder.