online marketing

Zoekmachine optimalisatie

Social media

ZET ONLINE MARKETING  IN VOOR UW BEDRIJF

Online marketing, ook wel digital marketing of internet marketing is een verzamelnaam van alle marketingpraktijken die online plaatsvinden. Zo is een bericht dat je via jouw online kanalen deelt over je merk, product of diensten, ook online marketing. Het bericht wordt op een effectieve, meetbare wijze gedeeld met potentiële klanten. Je kunt bij internet marketing denken aan het gebruik van e-mail, social media, advertenties in de zoekresultaten en het verbeteren van de natuurlijke vindbaarheid in Google andere populaire zoekmachines.

De verschillende vormen van Online Marketing 

Er zijn verschillende soorten van online marketing. Zo bestaat er voor elk digitaal kanaal een aparte marketingdiscipline. Elk van deze disciplines kent haar eigen voor- en nadelen en draagt bij aan het versterken van jouw merk. Afhankelijk van de doelgroep die past bij jouw product of dienst kan je kiezen voor de volgende vormen van marketing:

Bij online marketing denken we vaak aan grote budgetten en betalen per klik. Niets is minder waar. Een van de belangrijkste vormen van online marketing is SEO oftewel zoekmachine optimalisatie en dat kan (wanneer je dit zelf doet) helemaal gratis en bijvoorbeeld e-mailmarketing. Daarnaast zijn er marketingvormen waar er gebruik gemaakt kan worden van betaalde mogelijkheden, maar ook gratis het een en ander bereikt kan worden, denk aan social media marketing waar je zelf op kunt posten, maar ook posts kan promoten met een advertentiebudget. Dan zijn er nog de betaalde mogelijkheden, zoals Display adverteren en Search adverteren. Deze worden dan ook afgerekend per klik en hiervoor is een toereikend budget gewenst.

Wil jij je online marketing uitbesteden?

Sander’s Online Marketing Schagen zet het internet in als medium om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij precies de juiste doelgroep. Op basis van een online marketing strategie wordt er op een meetbare, efficiënte wijze een campagne gevoerd die enkel gezien wordt door mensen die er echt in geïnteresseerd zijn.

Ik richt mij vooral op SEO  en Social Media Marketing. Dit doe ik vooral omdat ik geloof in de kracht van SEO en Social Media. En vooral omdat SEO de basis is voor een succesvolle online onderneming. 

Redenen om een online marketing bureau in te huren

Lees hier de gangbare redenen om een digital marketing bureau in te huren!

  • Jij kunt je focussen op waar je goed in bent.
  • Een marketing bureau heeft meer expertise in huis.
  • Benut het grote netwerk van een marketing specialist.
  • Het bureau meet de effectiviteit van de marketing inspanningen.
  • Strategische keuzes worden gemaakt op basis van data.
  • Het inschakelen van een bureau is efficiënter en effectiever.

De wereld van digitale marketing is altijd in beweging. Het is dan ook onmogelijk om op dit gebied alles te weten. Ik help je dan ook graag op weg!

Ben je op zoek naar een manier om de kwaliteit van je websitebezoekers te verbeteren? Wil je meer bereik via social media? Een beter converterende website? Wat je doelen ook zijn, vertel het mij. Ik kom graag een keer bij je langs.